Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Брутален кьотек и стенания! Стефан Културиста събра мутри и пребиха зверски Ради Дългия във Вършец

ВИДЕО Брутален кьотек и стенания! Стефан Културиста събра мутри и пребиха зверски Ради Дългия във Вършец
A A+ A++ A

Отколешната смъртна вражда между врачанските мутри Стефан Иванов-Стефан Културиста и Радослав Русинов-Ради Дългия (на снимката) подпали Вършец. Информацията беше потвърдена от областната дирекция на полицията в Монтана. 

В събота Ради Дългия отишъл в местната дискотека "Найттаун“, за да изясни за пореден път взаимоотношенията си със своя опонент. Още при влизането обаче той бил нападнат отзад от Стефан Културиста. Започнал бой, при който Ради Дългия пребил жестоко агресора.

Два дни по-късно Стефан Културиста събрал още 3 мутри и нападнали пред заложна къща в града Ради Дългия. Свидетели на уличния бой подали сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнала полиция. Там униформените заварили в тежко състояние 42-годишния Ради Дългия с видими следи от удари по лицето и тялото.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед, като пострадалият е насочен за освидетелстване при съдебен лекар в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Той отказал настаняване в болнично заведение.

Пред разследващите Ради Дългия посочил като извършители на побоя 47-годишния Стефан И., 38-годишния жител на Вършец Благовест Х., 36-годишния Николай С. от София и 31-годишния Димитър Л. от Монтана. От четиримата са снети обяснения и са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа.

Скандалното е, че Благовест Х. е бил кандидат за кмет на Вършец, собственик е на дискотеката, а в момента е и общински съветник от "Воля". Николай С. пък притежава конкурентна верига заложни къщи. Димитър Л. е служител в негов обект в Монтана. От видеото личи, че местният политик е сред най-свирепите при нанасянето на ударите по падналия на земята мъж.

Ради Дългия и Стефан Културиста са популярни в Северозапада със своите дела. През юли 2013 година пак Стефан беше главен герой в масов бой във врачанския бар "Карамел“. Тогава заедно със Соката, Цофъра, Акулата и Крокодила нападнаха друга компания и ядоха здрав пердах.

През юни 2016 г. във Вършец взривиха лекия автомобил "Мерцедес“, с който пътуваше Ради Дългия. Чист късмет спаси врачанина от гибел, а извършителят не бе открит.

Една година по-късно Ради Дългия и Стефан Културиста бяха зрелищно задържани при акция на ГДБОП. По неофициална информация в полицията имало множество сигнали, че групата се занимава с лихварство, изнудване и разпространение на наркотици.

Очевидно смъртната вражда между двамата няма да премине и затова органите на реда и прокуратурата трябва спешно да предприемат мерки по успокояване на обстановката в курортното градче. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК.

#Вършец #побой #мутри