Обратно към пълната версия на статията »

Сачева: Връзка между проверките в „Хиполенд“ и протестите няма

Сачева: Връзка между проверките в „Хиполенд“ и протестите няма
МС
A A+ A++ A

Не искаме проверки на контролни органи да се разглеждат като репресия срещу българския бизнес, заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в ефира на бТВ, предаде БГНЕС.

Сачева коментара вчерашните проверки на редица контролни органи в търговските обекти и складове на веригата за детски стоки „Хиполенд“, чийто собственик подкрепя протестите и се оплака, че 17-годишният му син е напръскан с лютив спрей от полицията от близко разстояние на 2 септември, заради което едва не е загубил зрението си.

„Беше прието негативно от мен, включително и от други колеги“, коментира зачева във връзка с внезапните проверки.

„Всеки е свободен да протестира и да изразява своето мнение. Между тези две събития няма никаква връзка. Взети са мерки, за да не се чувства г-н Колев притиснат по какъвто и да било начин о да продължи да изразява своята гражданска позиция по начина, по който счита, че е правилно“, увери министърът.

Според нея темата за върховенството на закона е важна за страната ни, но тя няма да бъде решена с улични протести, а открит диалог. Сачева е категорична, че не бива да има „улично правосъдие“, а „общо национално съгласие“, по важните въпроси от дневния ред на обществото.

По темата за евентуална оставка на правителството, за което настояват двумесечните антиправителствени демонстрации в София и други градове, министър Сачева заяви: „Няма такава тема, но всички варианти са възможни, защото ситуацията е изключително динамична”.

Деница Сачева допълни още, че във фокус сега трябва да бъдат промените в Конституцията, Изборния кодекс, който да гарантира честни избори, както и дебата за промени в бюджета.

#Деница Сачева #протести #проверки #Хиполенд