Обратно към пълната версия на статията »

СДВР: Ако агресията срещу полицаи продължи, ще използваме физическа сила

СДВР: Ако агресията срещу полицаи продължи, ще използваме физическа сила
МВР
A A+ A++ A

​Над 20 полицейски служители са пострадали. Ако напрежението ескалира допълнително, полицаите ще използват физическа сила и помощни средства, както е вменено по Закона за МВР. Това обяви категорично директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Въпреки многократните ни призиви гражданите да изразят мирно своето мнение, агресията спрямо полицаите ескалира. Над 20 полицаи са пострадали, по тях са хвърляни камъни и други твърди предмети, има и обгазени -  каза на брифинг директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той уточни, че по тази причина се е наложило полицейските служители да използват помощни средства за лична защита. Ако напрежението ескалира допълнително, служителите на реда ще използват физическа сила и помощни средства, както вменено по Закона за МВР. Ние сме длъжни да запазим своите и живота и здравето на гражданите – подчерта старши комисар Хаджиев и изрази надежда, че хората ще се вслушат в призива, за да се намали напрежението пред Народното събрание и да се запази гражданския мир.

Търсим диалог с гражданите, но за съжаление от тяхна страна не срещаме разбиране. По-голяма част от присъстващите се възползваха от всяка ситуация и проявяваха агресия срещу полицаите, включително бе използван и газ. Това беше и причината на първа линия да излязат полицаи с каски – информира старши инспектор Иван Георгиев от отдел „Охранителна полиция“ – СДВР. Той отново подчерта, че от страна на полицията не е имало каквато и да било провокация. Има задържани - за носене на забранени предмети, за отнемане на полицейски атрибути, за качване върху служебни автомобили.

#протест #агресия #пострадали полицаи