Обратно към пълната версия на статията »

Чудесна Цвети Пиронкова се завърна с голяма победа на US Open

Чудесна Цвети Пиронкова се завърна с голяма победа на US Open
A A+ A++ A

Бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова се завърна на корта след няколкогодишно отсъствие с убедителна победа над рускията Людмила Самсонова. В мач от първия кръг на US Open пловдивчанката се наложи с 6:2, 6:3. Двубоят между двете започна със сериозно закъснение заради дъжда, който се изсипа над Ню Йорк.

Първият сет започна доста оспорвано, като Пиронкова и Самсонова си размениха по два гейма. След това обаче родната тенисистка демонстрира класата си и заслужено спечели частта с 6:2. 

Втората част бе копие на първата, като след четири изиграни гейма резултатът бе 2:2. Пиронкова обаче успя да спечели петия гейм, а веднага след това проби съперничката си за 4:2. Самсонова успя да върне пробива, но въпреки това родната представителка затвори сета с 6:3.

Цветана Пиронкова получи право да участва в основната схема на Откритото първенство на САЩ благодарение на системата за защитен ранкинг. Полуфиналистката на Wimbledon не се е състезавала от 2017 година, когато именно в Англия отстъпи на Каролин Вожняцки във втория кръг. През 2018-та пък тя роди момче и се оттегли от активна състезателна кариера.

По същото време Виктория Томова падна от Аманда Анисимова и се сбогува скоропостижно с Ню Йорк.