Обратно към пълната версия на статията »

Тракторите спряха, докато не спрат преговорите

Тракторите спряха, докато не спрат преговорите
Тракторите, насочили се към София от всички краища на България спряха, докато траят преговорите на земеделците с кабинета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тракторите на протестиращите земеделци са спрени, докато текат разговорите между техните представители и членове на кабинета.

Това съобщи заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов, цитиран от БГНЕС.

Близо час и половина Христов разговаря в Народното събрание с председателя на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева и земеделския министър Мирослав Найденов.

На срещата присъства и Петър Николов, председател на Националния съюз на земеделските кооперации.

„Машините са спрени по места там, докъдето са стигнали. Искаме диалогът да се води спокойно. Водим разговори по всички проблеми, които не са били разрешавани досега“, обясни Христов.

Тръгналите от Северна България трактори са спрени на Ботевград, част от тези, които тръгнаха от Южна България, са спрени след Сливен.

Машините, които са били на „Капитан Андреево“, така и не са тръгнали. 104 машини от пловдивската организация на зърнопроизводителите са на Карловско шосе, готови да тръгнат.

„Нищо не сме се разбрали, разговорите продължават. Когато не се прекъсва диалогът, винаги може да се намери изход“, призна след срещата министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Ние се опитваме да има разумен диалог“, заяви от своя страна Десислава Танева.

Очаква се днес парламентарната комисия по бюджет и финанси да одобри окончателно парите за земеделие за следващата година, приемайки на второ четене Законопроекта за държавния бюджет за следващата година.

#трактори #земеделци #протест #Кабинет #Националната асоциация на зърнопроизводителите #Радослав Христов #Народното събрание #Петър Николов #Мирослав Найденов #Десислава Танева #министър на земеделието #Северна България #Южна България #Ботевград #Сливен #Капитан Андреево