Обратно към пълната версия на статията »

ГЕРБ са готови да се срещнат с протестиращите, за да коментират промените в Конституцията

ГЕРБ са готови да се срещнат с протестиращите, за да коментират промените в Конституцията
A A+ A++ A

Председателят на парламентарната група Даниела Дариткова коментира пред БНР, че ГЕРБ са готови да се срещнат с протестиращите, за да обсъдят техните идеи за промени в Конституцията и излизане от кризата. Партията само че очаква недоволните да излъчат легитимно представителство за тази среща. 


 "Да излъчат легитимно представителство, което комуникира предложенията, които протестът има за излизане от ситуацията" каза Дариткова и допълни, че "демократичните искания и права трябва да се реализират без да пречат на реализирането на демократичните права на всички останали граждани."


Даниела Дариткова коментира относно бързото внасяне на проекта за нова конституция: "Относително бързото внасяне на този проект е свързано с твърденията, че целим да бавим процедурата" и с това Дариткова обясни несъвършенствата на текста. На въпроса кои са авторите на текста, внесен от ГЕРБ, Даниела Дариткова не назова имена. "Нямам притеснения да ги назова, но няма да назова имена, защото мога да изпусна някое, каза председателят на парламентарната група."

#ГЕРБ #Борисов #протестиращи #Конституция