Обратно към пълната версия на статията »

Промени в маршрутите на градския транспорт в София

Промени в маршрутите на градския транспорт в София
A A+ A++ A

Движението през кръстовището пред Софийския университет е възстановено от днес и тролейбусите с номера 1, 2 и 7 преминават от там по обичайните си маршрути, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Маршрутите на автобусните линии, които са през блокирания от протеста Орлов мост, вече са променени. Автобусите №9 и 75 обръщат при Военна академия, а №84, 184, 280 в посока Орлов мост обръщат преди него и се движат обратно по маршрута

Автобусни линии №72, 76, 204 и 604 са отклонени към бул. "Драган Цанков", бул. "Пейо Яворов" и после се движат по маршрута двупосочно. Линия №213 временно се движи по бул. "Мадрид" и бул. "Ситняково" и после се включва в бул. "Цариградско шосе" по маршрута си двупосочно.

Тролейбусите от линии 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост въртят преди това кръстовище и се движат обратно по същия маршрут.

 

Промени в маршрутите от утре, 11 август

ЦГМ съобщава на страницата си във фейсбук, че от утре, 11 август, до неделя, 16 август, включително, няма да е достъпно за превозни средства западното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка от ул. "Оборище" до ул. "Шипка" в посока Орлов мост.

За същия период се променят и маршрутите на автобусни линии №9, 72, 75 и 213, Повече подробности за тези и други промени в градския транспорт, свързани с блокадата на Орлов мост и валидни от утре, четете тук.

#градския транспорт #София