Обратно към пълната версия на статията »

Ден 33 на протести

Ден 33 на протести
A A+ A++ A

Тридесет и три дни продължават протестите с настояване за оставка на правителството и на главния прокурор. Вече повече от месец исканията им остават без промяна - оставки на кабинета и на обвинител №1, дистанционно и машинно гласуване и свикваане на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

От днес блокадите в столицата вече са две - на пл. "Орлов мост" и в района на Министерския съвет. В първия ден от новата седмица протестиращите освободиха движението в района на Ректората на Софийския университет в знак на добра воля. Припомняме, че в петък малко преди изгрев полицията разчисти палатките и протестиращите от трите кръстовища в София, както и лагерите във Варна, в Пловдив и в подстъпа към АМ "Тракия" край Стара Загора. Това усили негодуванието и още същата вечер протестните палатки отново окупираха ключовите кръстовища в столицата. 

Тази вечер в 19.00 часа недоволни от работата на кабинета и на главния прокурор ще се съберат в т.нар. "Триъгълник на властта, за да поискат техните оставки. Организаторите от "Отровното трио" призоваха участниците в демонстрациите тази вечер да донесат със себе си по една книга, защото по думите им това ги дели от онези, срещу които протестират.

#протест #София #Борисов #Гешев