Обратно към пълната версия на статията »

"Системата ни убива": Очаквайте крайни действия, ако полицията опита да разчисти палатките

"Системата ни убива": Очаквайте крайни действия, ако полицията опита да разчисти палатките
Facebook/Отровното трио
A A+ A++ A

Във втория си месец навлизат протестите срещу правителството и главния прокурор тази вечер.

В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад "Независимост" и на ректората на Софийския университет, съобщи БНР.

От гражданската инициатива "Системата ни убива" разпространиха следобед съобщение, че в случай, че полицията се опита пак да разчисти палатковите лагери, ще има "крайни действия".

Какво точно имат предвид майките на деца с увреждания - не става ясно. Намеренията им се очаква да бъдат обявени в 20,30 ч.

Заради протестите в столицата и блокадата на ключови кръстовища булевард "Цар Освободител" е превърнат в пешеходна зона. В пространството между Софийския университет и Орлов мост хората караха тротинетки или се разхождаха.

Между тях имаше такива, които подкрепяха протестите, както и други, които бяха против тях. Ето какво казаха пред репортер на БНР:

- Не се занимаваме да коментираме властта. Искаме едно единствено нещо - оставка. Ние сме от мирните хора, от мирните жители. Няма да ни видите да хвърляме камъни.

- Това са протести, подкрепящи  определени партии. Един национален протест трябва да бъде подкрепен от синдикатите, от бизнеса, от мнозинството, от работещите хора.

 - И аз не ги подкрепям. Трябва да влязат и в положението на хората, които работят.

- Те нарушават правата на останалите хора. Няма нищо лошо всеки да изразява мнението си, но не по този начин.

 

#протести #палаткови лагери #София