Обратно към пълната версия на статията »

Продължават блокадите по ключови столични кръстовища

Продължават блокадите по ключови столични кръстовища
МВР
A A+ A++ A

Централни кръстовища в столицата остават блокирани за движение, предаде репортер на БГНЕС.

Освен Орлов мост и площад „Независимост“, протестиращите от нощта на събота срещу неделя са блокирали и възловото кръстовище на Ректората. Те са разпънали палатки на трите места.

Исканията им са оставка на правителството на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни и демократични избори.

Един от протестиращите на Орлов мост заяви, че сега е време за оставки, защото времето за диалог с властта е приключило. След две седмици на протести гражданите не са били чути, по тази причина единственият вариант е протести до изпълнението на исканията им. Друга протестираща смята, че повечето граждани разбират, защо те са блокирали Орлов мост и ги подкрепят.

Опити за блокади бяха направени и в други части на страната. Снощи група граждани блокираха за час движението по ГП Е-79 край Кресна. Полицията ги принуди да се оттеглят и пусна движението по тази изключително натоварена пътна артерия, която свързва София с българо-гръцката граница. По това време на годината хиляди българи я използват, за да посетят нашата южна съседка.