Обратно към пълната версия на статията »

Деница Сачева: Няма да подаваме оставка

Деница Сачева: Няма да подаваме оставка
A A+ A++ A
Работата ни е да решаваме проблемите на хората и това правим. Подготвяме системите за един много тежък сезон до края на годината. Правителството няма да подаде оставка, защото това би било крайно безотговорно. Хората очакват конкретни действия. Действащият парламент е ключов инструмент за решаване на проблеми. Доказа се и във времето на изолацията. Това каза социалният министър Деница Сачева.
 
Защитаваме стандартите, свързани със социалните услуги. Има  увеличение на заплатите с 21% на работещите там. Парите за пенсионерите (50 лева месечно за три месеца) идват от държавния бюджет. За първди път се прави такава универсална подкрепа за всички пенсионери, каза още Сачева. 
 
Тя обясни, че ще поиска отпускането на 89 до 100 милиона лева за подкрепа на семейства с деца, ако се наложи затваряне на училища и детски градини. Министърът напомни, че са отпуснати допълнително 122 милиона лева за осигуряване на социални асистенти на нуждаещите се. Тя отбеляза също, че за хората на първа линия ще бъде продължена мярката с 1000 лева и ще бъде разширена. 
  
Разделенията у нас са твърде много и трябва да се спре с чертаенето на разделителни линии, каза още тя.

#Сачева #оставка