Обратно към пълната версия на статията »

Лицата на протеста: Ние не сме лош генетичен материал! (СНИМКИ)

Лицата на протеста: Ние не сме лош генетичен материал! (СНИМКИ)
A A+ A++ A
Протестиращите вече 24 дни пробват различни начини властта да чуе исканията им. Недоволството се засилва, когато камионът с озвучителната техника е спрян от движение. 
 

Гласът на протестиращите обаче продължава да се чува.
 

Полина Кънева току-що завършва висшето си образование. Казва, че не приема как управляващите отговарят на исканията на хората. 

„Мисля, че тези смени, които се случиха бяха пълна подигравка и реално нищо съществено не се е постигнало и за мен е важно да се отчетат коментарите на Борисов от 2013-та при протестите срещу Орешарски и сега какво му е мнението, когато е на тази позиция, която беше Орешарски“, смята Полина Кънева 24 г., гр. София, завършила Педагогика.

Приятелят ѝ Йордан също ще продължи да протестира. 

„Според мен просто наистина е важно - без значение дали правителството ще падне, или не - да продължават да се изказва това политическо мнение на всеки и да се показва, че което и правителство и който и човек да дойде на власт, няма да стоим безучастни - според мен това е най-важното“, смята Йордан.

Бъдещата учителка казва, че е имала възможността да напусне страната, но е предпочела да остане. Сега обаче иска да предаде важна поука за цялото общество.

„Да ни пука какво се случва на първо място, да бъдем активни граждани с позиция и да гласуваме най-важното“, каза Поли.

Младите и креативни хора, започнаха нова кампания във Фейсбук и на паветата “Аз съм..”, с която искат да покажат, че не са платени тулупи или лош генетичен материал.

 

“СПОДЕЛЕТЕ! #Азнесъмтулуп Платени агитатори, тулупи, ултраси, наркомани, пияници и безделници ли са хората на протеста? Не принадлежа към никоя партия или групировка, обвързана с политическата ситуация в страната в момента! Просто съм бясна! Бясна съм от три седмици - ставам и си лягам ядосана! Ядосана съм, заради лъжите, които говори господин Симеонов за протестиращите, ядосана съм, заради наглостта на господин Борисов и co., които мълчат и се укриват, твърдят, че остават на власт, защото предстои тежка криза, а излизат в отпуск и обикалят телевизиите и градове и инсценират много лош театър, за който отново ние ще плащаме! Това са истинските лица на протеста! Всяка вечер ще излизам с фотограф и ще снимаме всеки, който се съгласи да сподели каква е неговата професия, за да изкореним заблудата и лъжите, че са безделници и утайката на обществото и че хората на площада не били България! Именно те са България! Вижте снимките и се уверете сами! С фотографите снимаме под ред, като не подбираме и качваме всички заснети. Снимаме всеки, който се съгласи. Вчера не се съгласиха само няколко журналисти, няколко човека, които се усъмниха в подбудите ни, хора, които са на държавна работа, няколко, които са в частния сектор, но дейността им има допир с държавния сектор или са им забранили да ходят на протеста и едно семейство лекари - майка и баща, които споделиха следното: "Гневни сме! Нашата дъщеря избяга в чужбина, заради тези, които са на власт. Липсва ни. Искаме да се върнем. Сутрин ставаме в 5:30 за операции и идваме след дълъг работен ден за малко, защото за толкова можем да дойдем. Искаме ОСТАВКА на правителството!" Аз вярвам, че българите сме достоен народ и силни хора, смели хора и хора на честта и традицията! Ще извоюваме свободата си, но това ще стане само ЗАЕДНО! Не се разединявайте, не търсете различията един в друг сега! Сега е моментът да се обединим и да изгоним тези неграмотни, нагли обирджии и лъжци от родината ни! Благодаря ти Villy Goutova за страхотните кадри и за смелостта да се съгласиш! ”

#протест #млади хора #оставка #Борисов