Обратно към пълната версия на статията »

Румен Радев: Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта! Мафията се храни от страха и апатията

Румен Радев: Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта! Мафията се храни от страха и апатията
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев се обърна към анрода извънредно. Ето част от казаното от държавния глава:

Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален. Младото поколение на България върна надеждата за бъдещето на Родината. Мобилизацията на българите е израз на куража да се нарекат пробемите с истинските им имена. Тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбите на всеки от нас.

Това, което става днес по улиците е достояние на всички българи граждани, които отсвояват днес своето бъдеще. Но не трябва да забравяме, че мафията се храни от страха и апатията. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста. Това е нашата обща кауза, заяви държавният глава в обръщението си.

Радев бе категоричен, че внушенията, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани са оскърбителни и издават арогантност и политическо безсилие. Президентът ги определи като лъжи, клевети и сеене на разкол.

Никога народът ни не е бил по-искрен в искането си за законност, по-зрял в решителността си без насилие да си върне държавата, отсече Радев и добави: Затова трябва и сме длъжни да бъдем мъдри и единни. Да не допуснем егоизма и предразсъдъците и външни сили да внасят разединение в редиците ни.

Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги удължават кризата, доверието е загубено, сегашният олигархичен властови модел е изчерпан и отречен от хората, заяви президентът.

Рестартът на управленския модел и модернизацията минава през оставка на правителството, на главния прокурор и честни избори. Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта – от нас, от всеки един от нас, заключи Румен Радев.