Обратно към пълната версия на статията »

Гешев контраатакува след позицията на US посолството, обеща днес да покаже на България, че няма никой над закона

Гешев контраатакува след позицията на US посолството, обеща днес да покаже на България, че няма никой над закона
A A+ A++ A

“Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата.

Наистина – никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!”, написа в профила си в Twitter главният прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че в публикация в страницата си във Фейсбук снощи посолството на САЩ подкрепи протестите в страната и атакува премиера Борисов и главния прокурор - Гешев. Явно вторият взима нападката за похвала. Вижте какво написаха от US посолството вчера:

Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество. Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона.