Обратно към пълната версия на статията »

Борисов: Гледаме сценарий, който пречи на България! Христо Иванов се обедини с Радев (ВИДЕО)

Борисов: Гледаме сценарий, който пречи на България! Христо Иванов се обедини с Радев (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Случилото се е добре обмислен сценарий, който иска да попречи на европейския път на България, тази вечер ще получим добри новини от Европа. Христо Иванов действа заедно с президента Румен Радев, който контролира охранителите от НСО. За разлика от много политици, които са по протестите, никога не съм ходил нито в зимните, нито в летните сараи. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

“Президентът Румен Радев носи еднолично отговорност с назначаването на директора на НСО. Държавният глава вече 4 години ръководи и контролира пряко НСО”, каза Борисов.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че има сценарий за спиране на евроатлантическия път на България. Първата част на този сценарий е бил случаят с протеста на медицинските сестри преди няколко месеца в парламента, когато десетки служители на НСО не са се справили с тях. Втората част се е случила с дебаркирането на Христо Иванов като Христо Ботев със знаме в ръка на плажа край Росенец. На този плаж Ахмед Доган не е бил, следователно не са се налагали такива действия, които на всичкото отгоре се снимат. Кой нормален човек би допуснал да прави такива неща – да хвърля знамето, докато го снимат, попита Борисов.

Премиерът попита защо именно сега се прави този сценарий, а не се е направил, когато ДПС не правеше кворум в парламента и заедно с БСП искаха вот на недоверие на правителството.

„Защо тогава не се постави въпросът за охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски. ДПС подкрепи президентът Румен Радев на президентските избори през 2016 г. Мустафа Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента. Но тогава темата за охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни“, заяви министър-председателят.

Той заяви, че в момента „искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно“. Премиерът подчерта, че винаги е имал ясна подкрепа от ДПС по важните национални въпроси, които са свързани с евроатлантическата ориентация. Пример е подкрепата на ДПС за гласуването на изтребителите Ф-16, когато не са стигали гласове на ГЕРБ, а много проруски партии са искали да провалят тази стратегическа сделка.

Борисов е категоричен, че никога не е посещавал „нито летните, нито зимните сараи на Доган, за разлика от някои политици“, които днес са по протестите.

Премиерът съобщи, че е имало данни за готвено покушение срещу Делян Пеевски. Хората, които са щели да го извършат са същите, които са стреляли с гранатомет срещу Алексей Петров. Това е била причината за неговата охрана.

„Темата за охраната на Пеевски и Доган не е моя тема. Сигурен съм, че те двамата ще си поемат охраната. Но президентът Радев да поеме отговорността за това сваляне. НСО трябва да остане да пази тримата първи – държавният глава, председателят на парламента, който и да е той, и премиерът, който и да е той“, заяви Борисов.

Той се спря и на работата на главния прокурор Иван Гешев и заяви, че дори той самият не знае за арестите на правилни се министри и висши чиновници и ги научава от медиите.

„Новият главен прокурор действа заедно с главния секретар на МВР. Те действат професионално, такъв е стилът им на работа. Дори министрите не знаят и аз научавам впоследствие, ако някой от тях е арестуван. Веднага поисках оставките на тези хора. Каква е разликата между министрите, кметовете, висшите полицаи, които са задържани за нарушения и президентските съветници“, попита премиерът.

Той заяви, че тази вечер ще получим добрата новина за това, че получаваме зелена светлина за чакалнята на еврозоната и Банковия съюз от ЕС.

„Вече няма да могат да се фалират банки, ще се вдигне кредитният рейтинг на България, ще сме в мястото на най-успелите, в сърцето на ЕС. Чакаме новини след 20.00 часа и за да не се случи започна този сценарий. Питам дали има дясно мислещ човек, който да не знае какво е да влезеш в Банковия съюз на ЕС, да си в чакалнята ЕРМ-2“, каза Борисов.

“Крайната цел на този сценарий е нагнетяване на етническото напрежение, призовавам политиците към здравомислие. Всичко това е добре разигран сценарий, който да покаже колко гадни са ДПС, какво правят техните гавази, а те не са на ДПС, а на президента. И всичко това да го припишат на мен.”, заяви Борисов.

#Бойко Борисов