Обратно към пълната версия на статията »

Опозиция без Рич Форестър

Опозиция без Рич Форестър
A A+ A++ A

Новият политически сезон в България започва вяло и предвидимо като „Дързост и красота” и то без Рич Форестър.

ГЕРБ отново налага инфраструктурните си стремежи като основна сюжетна линия, но липсва опозиция, която да внесе стимулираща интрига.

Сергей Станишев избяга от конкретиката с обещание БСП да бъде „ясна и категорична опозиция на безобразията на ГЕРБ”. ДПС призова Народното събрание незабавно да се разпусне, а за зам.-председателя Лютви Местан приоритетите на опозицията нямат значение, защото няма да бъдат чути. ДСБ направо вдигна ръце от правителството и се отказа от „правилата на парламентаризма” - било „съвършено безсмислено” да бъде коректив на ГЕРБ.

Извънпарламентарната НДСВ поиска от управляващите единствено да проявят „здрав разум”, Меглена Кунева не се обажда, а бизнесменът Веселин Марешки чака да се присламчи към бъдещата първа политическа сила.

Така в 6384-ия епизод на българската политическа действителност така наричаната опозиция се отказа от ролята на проактивния антагонист, практически оставяйки мнозинството да асфалтира пътя си до нова изборна победа.

Да абдикираш от парламентарните си задължения, отредени от доверието на избирателите, е признак на безотговорност и слабост. А слабите актьори отпадат в следващите сезони, не само в сапунените сериали...

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#„Дързост и красота” #Рич Форестър #опозиция #ГЕРБ #БСП #Сергей Станишев #ДПС #Лютви Местан #ДСБ #НДСВ #Меглена Кунева #Веселин Марешки