Обратно към пълната версия на статията »

Библейски потоп превърна София във Венеция, има постадал от мълния! Фандъкова обобщи положението след бурята

Библейски потоп превърна София във Венеция, има постадал от мълния! Фандъкова обобщи положението след бурята
A A+ A++ A

Бурята, която се изви над София миналата нощ превърна столицата ни в ужасяваща гледка. Потопът причини множество щети. Около 50 л. на кв. м. дъжд са паднали на„Орлов мост. Подлезът на Лъвов мост пък е затворен тази сутрин заради щетите. В южните квартали количеството е било още повече. Това съобщи на извънреден брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова.

 Общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев не помни такъв потоп

„За кратко време се повиши нивото на реките, Перловската река излезе при моста на „Шипка””, посочи тя. „Всички екипи бяха на терен. И в момента се отстраняват щетите. До обяд трябва да се почистят шахтите, защото следобед има прогноза за нови валежи. В две болници работят екипите на пожарната по отводняване на мазетата. Градския транспорт се движи нормално, с изключение на линия 63”, съобщи още столичният градоначалник.

Тя благодари на екипите, които са работили цяла нощ. „Над 430 сигнала са получени през нощта за спряно електричество. Най-късно до обяд ще бъде възстановено електричеството. 5 трафопоста със спряно подаване на електричество има в момента”, уточни Фандъкова.

„Около 700 сигнала на 112, около 400 – за наводнения”. 

От думите й стана ясно още, че има леко пострадал човек след падане на мълния. „Една част от покрива на търговски обект е паднал и е наранил човек”, уточни Фандъкова.  „Шахтите се чистят непрекъснато. На 4 метростанции положението беше критично. Те вече са почистени. Метрото не е спирало да работи”, съобщи още кметът на столицата.

#София #буря