Обратно към пълната версия на статията »

Станишев: „Не гледай какво правя, слушай какво говоря“, е максимата на ГЕРБ

Станишев: „Не гледай какво правя, слушай какво говоря“, е максимата на ГЕРБ
„Замразихте доходите на българите и увеличихте дълговете за три години управление“, обърна се Станишев към управляващата партия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Максимата на ГЕРБ е „Не ме гледай какво правя, слушай какво ти говоря!“, заяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

„Замразихте доходите на българите и увеличихте дълговете за три години управление“, обърна се Станишев към управляващата партия при откриването на последната есенна парламентарна сесия на 41-вото НС, предаде БГНЕС.

Изказването на Красимир Велчев привнесе немалко веселие. Но сред българските граждани подобно описание на състоянието на държавата, икономиката, в социалната сфера може да предизвиква само гняв“, посочи социалистическият лидер.

Той посочи, че всички министри изведнъж са заговорили в хор за увеличаване на заплатите.

„Но това е чиста демагогия, защото за повече от 3 г. замразихте доходите на българските граждани, което означава обедняване“, подчерта Станишев.

„Трябва да кажете цялата истина – 4 млрд. лв. от фискалния резерв са похарчени, а 5 милиарда са натрупаните нови дългове за запушване на дупките в бюджета“, каза още той.

Според него ГЕРБ се опитват да създадат нова виртуална реалност и да „направят българите на глупаци“. По думите му обаче „данните рисуват съвсем друга картина“.

„Все по-малко вярват на такава демагогия, защото тя рязко се разминава с реалността и с действията на правителството. 27% от гражданите биха напуснали България незабавно при първа възможност. 1/3 от българите изобщо не искат да живеят в България, която се управлява от Борисов и ГЕРБ“, заяви Станишев и попита риторично: „Нали това трябваше да спрете?“.

„За БСП ще има 2 водещи политически приоритета – да бъдем ясна и категорична опозиция на вашето управление и безобразия“, категоричен беше Сергей Станишев.

#ГЕРБ #Сергей Станишев #БСП #ПЕС #България