Обратно към пълната версия на статията »

Велчев: Приемането на бюджета – основна задача на ГЕРБ

Велчев: Приемането на бюджета – основна задача на ГЕРБ
Велчев подчерта, че успешната финансова политика и икономически растеж в страната позволяват от началото на следващата година да бъдат увеличени пенсиите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Основна задача на парламентарната група на ГЕРБ през новия политически сезон ще бъде приемането на бюджета за 2013 година, заяви председателят на парламентарната група на управляващата партия Красимир Велчев.

„Благодарение на последователната, предвидима, стабилната финансова политика на правителството през изминалите три години ще можем да осигурим обем от средства, който да гарантира по-добър живот на българските граждани и да затвърди позициите на България в Европа като финансово стабилна и икономически конкурентна държава", заяви Велчев на извънредното първо заседание на Народното събрание след лятната почивка на депутатите, предаде БГНЕС.

Той подчерта, че успешната финансова политика и икономически растеж в страната позволяват от началото на следващата година да бъдат увеличени пенсиите, като припомни, че през последната година правителството увеличи минималната пенсия, минималната работна заплата, възнагражденията на работещите в спешната помощ, както и тези на държавните служители, заедно с размера на енергийните помощи.

„Допълнителни възможности за увеличаване на доходите на населението ще ни дадат постоянно нарастващия процент на чуждестранни инвестиции", отбеляза Красимир Велчев.

В тази връзка той подчерта, че с промени в Закона за насърчаване на инвестициите държавата ще предложи на инвеститорите да поеме плащането на осигуровките за 2 години.

По думите му здравеопазването също остава приоритет за ГЕРБ, а в сферата на образованието управляващите заявяват ясната си политическа воля за довършване на реформите.

Велчев подчерта и инфраструктурата като основен приоритет на управляващата партия, която ще си остане такава и през следващата година.

„Ние от парламентарна група на ГЕРБ сме убедени, че строителството и изграждане на инфраструктура в цялата страна е единствения начин за интегрирано развитие на всички региони", посочи той.

Красимир Велчев заяви волята си да продължи реформите в съдебната система, от които ще бъде част изборът на нов Висш съдебен съвет.

„Едва ли има човек, който би избрал вашето управление пред строящите се нови магистрали, пътища, стадиони, спортни зали, паркове, кръстовища на няколко нива, музеи и много неща, които не можахте да направите", обърна се той към опозицията.

Думите му предизвикаха и реакции от страна на червените депутати, но Велчев продължи:

„Докато вие в БСП се занимавахте с това кой е по-достоен да поведе столетницата, ние от ГЕРБ ремонтирахме занемарените от вас спортни зали и създадохме нови, защото много от старите вие продадохте за жълти стотинки", каза още Красимир Велчев.

#Красимир Велчев #ГЕРБ #БСП #бюджет #Закона за насърчаване на инвестициите #здравеопазване #инфраструктура #Народното събрание