Обратно към пълната версия на статията »

Страхливият Букарев обърна палачинката и се самоопроверга за обаждания за уреждане на мача Витоша-Царско село

Страхливият Букарев обърна палачинката и се самоопроверга за обаждания за уреждане на мача Витоша-Царско село
A A+ A++ A

Председателят на Комисията по етика и феърплей в БФС ген. Васил Василев обяви, че преписката по казуса с изказването на старши треньора на Витоша Бистрица Асен Букарев ще бъде изпратена в прокуратурата.

Бе уточнено, че Букарев собственоръчно е написал обяснението. В него той твърди, че се е изказал в състояние на афект и реално погледаното не е получавал обаждания. Думите му след мача с Царско село са били провокирани от разговори със запалянковци и негови познати. Пояснил е, че няма обаждане към неговите футболисти за симулативна игра.

„В дните преди мача в ежедневни разговори и контакти с разлчини хора фенове, приятели, познати бях питан многократно дали Витоша ще играе сериозно до края на шампионата и в частност с Царско село. И като футболист и треньор винаги съм спазвал правилата, правилата за честност и феърплей“, се казва в обяснението на Букарев.

„Отправяме забележка към г-н Букарев да прецизира изказванията си“, заяви ген. Василев.

„Преписката ще бъде изпратена до прокуратурата за проверка за евентуално наличие на престъпление. Всичко ще бъде описано и г-н Берберов ще занесе материалите в прокуратурата. Тя може да проведе по-добро разследване. Това, което той каза, че е бил притеснен от загубата. Бил е ядосан, че предишният ден не е можел да тренира отбора. Бил е прекалено ядосан и се извини, че е дал по-силно интервю и не се е съобразил с думите си. Ние сме пратили на Дисциплинарната комисия доклада. Ние това, което може да направим е да го предупредим и да спазва някакви правила на етика“, каза още ген. Васил Василев.