Обратно към пълната версия на статията »

Нискотарифна немска авиокомпания спасява сезона у нас с полети до Варна и Бургас

Нискотарифна немска авиокомпания спасява сезона у нас с полети до Варна и Бургас
A A+ A++ A

Германски нискотарифен превозвач обяви, че от 6 юли започва полети до Бургас и Варна. 26 от тях ще са до морската столица, а до аеропорта в Сарафово – 12, съобщи bTV. 

Новината внася оптимизъм сред хотелиерите в Слънчев бряг, че сезонът ще бъде спасен. От Регионалната туристическа камара в Бургас определят сезона като туризъм „ден за ден“. 

Засега хотелиерите на Слънчака разчитат само на българските и румънските туристи. Голяма част от хотелите решиха въобще да не отворят врати, а други ще го направят по-късно през юли. 

Управителят на един от големите хотели в курорта Цветан Иванов разкри, че туристите се хранят с ръкавици. Температурата се мери на всеки, който влиза в сградата, добави той. 

Пред всяка от вратите има поставена дезинфекционна стелка. „В момента имаме туристи само от България и от Румъния. Очакваме през почивните дни над 300 души“, заяви Иванов. 

„Туристите приемат мерките нормално. Те са за тяхната и за нашата сигурност“, добави той.

„Сезонът все повече се измества в бъдещето, т.е. решава се ден за ден. Не се е стигнало до поголовно отказване на резервираните почивки до този момент. Никой не може да прогнозира какво ще се случи“, каза пък Христина Славова от Регионалната туристическа камара – Бургас.