Обратно към пълната версия на статията »

Депутат от ГЕРБ: Спалнята на премиера не е толкова важна! Лошото е, че секретарят на президента изпълнява поръчки на крупен бизнесмен

Депутат от ГЕРБ: Спалнята на премиера не е толкова важна! Лошото е, че секретарят на президента изпълнява поръчки на крупен бизнесмен
A A+ A++ A

Разследване за скандалните снимки от спалнята на премиера трябва да има и ще стане ясно кой ги е направил, но много по-скандално е това, което се случи вчера. Секретарят на президента по антикорупция изпълнява поръчки на крупен бизнесмен и се рови в системата на държавата – в съда, във Висшия съдебен съвет, в МВР. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Маноил Манов.

Не е ли скандално, че не разбрахме кой е направил снимката в спалнята на премиера, попита водещият Виктор Николаев. Ние се чудим дали това е бивш член на Изпълнителната комисия, дали е жена, дали е от НСО, добави той.

Проблемите в НСО трябва да бъдат решавани с много сериозен дебат, отговори депутатът.

Ако утре вашата кола сече пътя на крупен бизнесмен и секретарят на президента ви направи справка и даде вашият адрес, телефон и всички останали данни на някой, който е почувствал, че нещо сте му направили, ще трябва се срещнете с личния му гард. Тогава спалнята на Борисов ще е много интересна“, заяви Манов. 

А тези банкноти в нощното шкафче на кого са, попита водещият. 

„Вие сигурни ли сте, че има такива? Прави се така, че да не си говорим за системата на държавата, а за измислените снимки от някаква спалня, с някакви банкноти“, изтъкна депутатът. 

„Законът за МВР предвижда възможност хората да бъдат охранявани, когато има заплаха за техния живот с лична охрана, което е съвсем различно от функциите, които в момента съществуват“, добави той.

"Изместваме фокуса. Когато обвиняват ГЕРБ и премиера Борисов, че имало някаква паралелна държава и когато тя се появява в светлините, ние се занимаваме с измислените снимки, пипани според експертите, а не с това какво всъщност се случва в най-висшата представителна власт", каза още Маноил Манов.