Обратно към пълната версия на статията »

Депутатите се връщат на работа с извънредно заседание

Депутатите се връщат на работа с извънредно заседание
С извънредно заседание в 13:00 часа започва първият работен ден на народните представители от есенната парламентарна сесия.
A A+ A++ A

С извънредно заседание в 13:00 часа започва първият работен ден на народните представители от есенната парламентарна сесия.

Първата точка от дневния им ред е проект за решение за попълване състава и ръководството на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа с вносители Красимир Велчев и Димитър Главчев, и двамата от ръководството на групата на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Следва доклад за дейността на омбудсмана на Република България през 2011 г. и проект за решение за одобрение на Правилник за организацията и дейността на омбудсмана.

Предстои първо четене на два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина – първият с вносител Ваньо Шарков и група народни представители, а вторият - на Министерски съвет.

Депутатите ще гледат на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба с вносител МС.

Особено важна е точката от дневния ред с разглеждането на първо четене на законопроекта за българите и българските общности извън Република България с вносител МС, по който се предполага, че ще има бурни дебати.

Следват проект за решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия с вносител МС.

#Народно събрание #извънредно заседание #Организация за сигурност и сътрудничество в Европа #ОССЕ #Красимир Велчев #Димитър Главчев #омбудсман #двойна употреба #боеприпаси #взривни вещества #пиротехника