Обратно към пълната версия на статията »

Венелина Гочева смени Любомир Павлов като управител на медийната му група

Венелина Гочева смени Любомир Павлов като управител на медийната му група
Венелина Гочева става управител на всички компании в „Медийна група България Холдинг" на Огнян Донев (на снимката) и съдружника му Любомир Павлов, който заемаше този пост досега. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепрезидентът на „Медийна група България Холдинг", която издава „Труд" и „24 часа", Венелина Гочева сменя Любомир Павлов на поста управител на всички компании в групата.

Новината бе обявена в кратко съобщение от „Медийна група България Холдинг" в електронните издания на двата всекидневника.

„Редакционната политика на изданията ще бъде ръководена от журналистически борд с председател Венелина Гочева и членове главните редактори на вестниците „Труд" - Светлана Джамджиева, „24 часа" - Данка Василева, „168 часа" - Борислав Зюмбюлев, както и ръководителите на останалите издания на групата," се посочва още в съобщението.

Издателите Любомир Павлов, бивш председател на Надзорния съвет на Общинска банка, и шефът на „Софарма" Огнян Донев бяха обвинени през юли в укриване на данъци и пране на пари.

След това прокуратурата поиска от съда да бъде наложен и запор върху дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев в дружеството „Медийна група България холдинг".

Досега управител на „Медийна група България Холдинг" беше единият от съсобствениците в нея - Любомир Павлов.

Няма информация дали смяната на ръководството е свързана с промяна в собствеността на фирмата-издател, отбелязва „Дневник".

Досега двамата собственици Любоимр Павлов и Огнян Донев не са заявявали дали продават изданията.

Преди седмица Първа инвестиционна банка (ПИБ) с официално съобщение опроверга информацията в различни публикации, че е пред финализиране на сделката за купуване на изданията на „Медийна група България Холдинг".

В публикациите обаче като купувачи се сочеха двама от съсобствениците в ПИБ Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, а не самата институция, посочва още „Дневник".

Като кандидат-купувачи в публикациите, в които няма официални потвърждения, се сочат и издателската група на Ирена Кръстева и Делян Пеевски.

Венелина Гочева пък е регистрирала фирма заедно с бившия изпълнителен директор на „Феста холдинг" Димитър Димитров, съобщи „Капитал".

Справка в Търговския регистър показа, че на 20 август те са учредили дружеството „Нюз Про" ООД, като основен акционер и управител е Венелина Гочева.

Предметът на дейност е рекламна, информационна, програмна, импресарска и маркетингова дейност, издателска, предпечатна и печатна дейност, сделки с интелектуална собственост, търговско представителство, посредничество и комисионерство, придобиване и разпореждане с дялове и акции в други дружества, както и всяка друга дейност, незабранена със закон.

Дружеството е вписано в Търговския регистър на 29 август.

Съдружникът на Венелина Гочева - адвокат Димитър Маринов Димитров е бил и в надзорния съвет на ТБ „Инвестбанк", като представител на холдинга на Петя Славова.

Дружеството „Нюз Про" ООД е регистрирано на същия адрес, на който се намира и кантората на Димитър Димитров - на столичната улица „Три Уши", съобщава още „Капитал".

#„Медийна група България Холдинг" #„Труд" #„24 часа" #Венелина Гочева #Любомир Павлов #Светлана Джамджиева #Данка Василева #Борислав Зюмбюлев #„Софарма" #Огнян Донев #Първа инвестиционна банка #ПИБ #Цеко Минев #Ивайло Мутафчиев #„Феста холдинг" #Димитър Димитров