Сагата Бербатов – кой кого разочарова?

3 септември 2012, понеделник / 13:53; Донка Драгова;
Сагата Бербатов – кой кого разочарова?

Българският нападател Димитър Бербатов се оказа разочарован от много хора и събития: от продажбата на евентуалния си съотборник Дембеле от Фулъм" в „Тотнъм”; от мениджъра на „Манчестър Юнайтед” сър Алекс Фъргюсън; дори напомни разочарованията, които го накараха да свали тениската на националния отбор преди повече от две години, като отказа на селекционера на тима Любослав Пенев да се завърне отново сред Лъвовете.

Защо обаче не спомена нищо за разочарованията, които той носи на сънародниците си, които пламенно го подкрепят, въпреки собствените му гафове?

Едно е да постъпиш некоректно с „Фиорентина”, чието ръководство чака футболиста на летището във Флоренция, за да подпише контракт с него, когато той така и не се появи.

Друго е да откажеш на един от най-престижните отбори в историята на футбола „Ювентус” заради „лични причини” и да накараш цяла Италия да те мрази.

И съвсем различно е да разбиеш очакванията на една нация, която се надява не само да направиш най-добрия избор сред европейските отбори, но и да облечеш отново националната фланелка.

Бербо трябваше да направи най-добрия избор за всички, не за себе си.

Защото след като името ти се е превърнало във визитна картичка на страната ти, е редно да я поставяш преди себе си. Нали?...

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ