Обратно към пълната версия на статията »

Локо (Пд) докосва финал за Купата, след като препарира безидейния Левски

Локо (Пд) докосва финал за Купата, след като препарира безидейния Левски
A A+ A++ A

Локомотив Пловдив удари Левски с 2:0 на "Лаута" в първия полуфинал между двата тима за Купата на България. Димитър Илиев и Бирсент Карагарен вкараха през първото полувреме за актуалния носител на трофея. "Смърфовете" бяха по-добрият отбор на терена, докато "сините" играчи явно спазваха дистанция от хората, които трябваше да пазят. Още повече, пред Левски не се откри нито едно чисто голово положение. Всичко това едва ли се е харесало на Наско Сираков, който бе в ложите на стадиона. Реваншът на "Герена" е след две седмици.

Двата отбора започнаха предпазливо срещата, като в началните минути на двубоя рядко създаваха опасни атаки пред вратата на съперника.

В 9-ата минута Левски създаде първата си опасност пред стража на Локомотив Мартин Луков. Дени Алар центрира от корнер, но Каргас с глава не успя да намери очертанията на вратата на домакините.

Последваха два корнера за Локомотив, но и при двете ситуации защитата на "сините" се намеси и не позволи на съперника да стреля към Милан Миятович.

В 13-ата минута Локомотив бе близо до гол. Миятович не се ориентира добре при едно центриране отляво и не успя да боксира, като топката се оказа в краката на Бирсент Карагерен, който обаче не успя да отправи добър удар към вратата на гостите.

В 23-ата минута Локомотив поведе. Йоанис Каргас сгреши фатално пред наказателното поле, като топката попадна в краката на Лукас Масоеро. Аржентинецът намери отлично Димитър Илиев, който със силен удар я прати в десния ъгъл на вратата на Милан Миятович.

По-активната игра на Локомотив продължава. В 34-ата минута Анте Аралица излезе на много добра стрелкова позиция, но за негово съжаление той бе в засада.

В 45-ата минута Локомотив поведе с 2:0 на Левски. "Смърфовете" направиха страхотна атака с едно докосване. Накрая Йосип Томашевич се озова на аутлинията, пусна пас към Бирсент Карагарен, който на празна врата реализира за 2:0.

Второто полувреме започна с корнер за Левски. След центрирането се получи карамбол, при който Найджъл Робърта можеше да вкара, но Мартин Луков спаси. Бе отсъдено и нарушение срещу него.

"Смърфовете" имаха претенции за директен червен картон на Каргас, който фаулира откъсващия се на добра позиция Аралица. Реферът Ивайло Стоянов обаче даде само жълт картон, тъй като близо до гърка имаше още играчи в синьо.

В 69-ата минута Левски стигна до положение за гол. При една контраатака резервата Станислав Костов излезе на добра позиция и се опита да преодолее Луков. Ударът му обаче бе много слаб.

Локомотив продължи да е тимът с повече идеи. В 86-ата минута Момчил Цветанов центрира отлично, но Миятович изби от главата на Малембана.

До края "сините" не можаха да създадат чисто голово положение, а Локомотив умело затвори мача и спечели с 2:0.