Обратно към пълната версия на статията »

Бербатов разочарован от Фъргюсън

Бербатов разочарован от Фъргюсън
„Леко съм разочарован като човек от сър Алекс Фъргюсън“, сподели Бербатов по време на пресконференция в София. Снимка: fulhamfc.com
A A+ A++ A

Българският нападател Димитър Бербатов, който е най-новото попълнение на английския „Фулъм“, заяви, че е разочарован от мениджъра на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън.

„Леко съм разочарован като човек от сър Алекс Фъргюсън“, сподели Бербатов по време на пресконференция в София, предаде БГНЕС.

„Може да имам някакво разочарование от Фъргюсън. Като треньор успехите му говорят сами за себе си. Имах възможност да играя за него. Той леко загуби уважението ми заради начина, по който се отнесе с мен“, каза българинът.

„Тръгнах си след една година, в която не играх. Кофти ми беше, не мисля, че го заслужих, след като бях голмайстор. Треньорът ми обясни, че играта се променя и аз ставам малко по-излишен. Имам достойнство, опитах се да се боря, но не се получиха нещата“, разказа той.

„Станах шампион два пъти, голмайстор на лигата. Взех си довиждане с всички хора, които заслужаваха. Животът продължава. Сигурно трябваше да си тръгна миналото лято. Но тогава той ми каза, че съм нужен и иска да остана. В 12 мача вкарах 9 гола“, сподели още Бербатов.

Нападателят коментира и трансфера си във „Фулъм“.

„За някои може да е малък отбор. Може би и аз не съм същият човек от преди две години. Трябва ми още време да свикна с игровия ритъм. Едни отбори ме искаха, други ме искаха, но аз на никой не съм казал, че искам да играя за тях. На „Фулъм“ казах „да“, но на другите два отбора, които почнаха да пищят, не съм им казвал, че идвам там“, каза още той.

„Аз избирам къде да играя. Нормално е „Фиорентина“ и Лъчезар Танев да са разочаровани. Като не стане, се чувстваш предаден, но аз си гледам моя интерес, мнението на най-близките ми хора и това е“, заяви още Димитър Бербатов.

#Димитър Бербатов #Манчестър Юнайтед #Фулъм #сър Алекс Фъргюсън #София #Фиорентина #Лъчезар Танев