Обратно към пълната версия на статията »

Млад мъж разказа как тумба роми са го атакували вероломно в гръб и са го наръгали 4 пъти до сърцето

Млад мъж разказа как тумба роми са го атакували вероломно в гръб и са го наръгали 4 пъти до сърцето
A A+ A++ A

Потресаващ разказ на млад мъж от село Рогош, станал обект на нападение от тумба обезумели роми с оръжия, се появи в сайта на колегите plovdiv24.bg. Тодор Ванев засега оцелява по чудо, след като получава 4 наръгвания с нож близо до сърцето.

ЕТО Я ЦЯЛАТА МУ ИСТОРИЯ:

"Казвам се Тодор Ванев. Аз съм пострадалият 32-годишен мъж от село Рогош, който в петък бе наръган четири пъти в областта на сърцето. Искам да поясня малко историята, защото съм силно разочарован от българската власт.

Първо – да е ясно – аз не съм ром, а съм българин, който има съпруга, от така да се каже, циганския етнос. От 16 години живея в циганската махала на Рогош. Разбирам се с всички, дори много от тях са ми подчинени в завода за велосипеди в село Рогош.

Но да се върнем на темата. Човекът, който ме нападна, беше с целия си род, който не е малък. Може би 20 човека се бяха събрали. Въоръжени с метални тръби и бухалки. Жените бяха си напълнили джобовете със сол, която по-късно хвърляха в очите ми, за да могат да ме убият, защото знаят, че съм тренирал бокс.

Тръгналата за саморазправа хунта от цигани навлезе в дома ми, без никой да ги спре. Там бяха двамата ми синове – единият на 13 г., а другият на 10 г., който имаше онкологично заболяване на белия дроб и от една година е в ремисия. След като уплашиха до смърт децата ми, циганите продължиха по-надолу по улицата и по пътя срещат жена ми, към която отправят закани, че ще я убият, ще убият и мен, че щели да ме ръгат.

По това време аз минах оттам, защото беше 12,00 ч. и се върнах вкъщи да обядвам. Като видях толкова много хора, които стоят и гледат, попитах какво има, а те ми казаха, че търсили жена ми за саморазправа. Отидох до тях и ги попитах какво искат, а жените, които държаха метални тръби, ми посегнаха и в гръб ме наръга този господин Филип Янков. Той не беше сам, а с двамата си синове и всички внуци. Нанесе ми в гръб 4 смъртоносни рани. От хирургичното отделение ми казаха, че по чудо съм оживял.

Благодаря, ако историята ми е била по някакъв начин важна. Но ви моля да разпространите това, защото много българи като мен страдат от циганските беззакония. Сега /б.а. - Филип Янков/ е на свобода и никой не му прави нищо, а ние стоим в страх, че пак ще ни нападнат и този път ще успеят. Чрез вас очаквам властите да се задействат".