Обратно към пълната версия на статията »

Манолова към Борисов: Какво Ви уплаши, че махнахте палатките на майките?

Манолова към Борисов: Какво Ви уплаши, че махнахте палатките на майките?
A A+ A++ A

Това е истинско безобразие и провокация към майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ и към будните български граждани. Тази нощ са им вдигнали палатките без предупреждение, при положение че за тяхното поставяне има разрешение.

Това каза председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред Евроком по повод новината от последните минути, че палатките на майките на деца с увреждания са премахнати от пространството пред Министерския съвет.

По думите на Манолова това става часове, след като пред Столичната община е заявен съвместен протест в събота на двете граждански организации – „Изправи се.БГ“ и Системата ни убива.

Това е протест срещу Борисов и вероятно това е причината за вандалския акт срещу майките, но той е и вандалски акт срещу гражданите и срещу „Изправи се.БГ“. Какво изплаши управляващите? Хората ще отидат да протестират срещу арогантното управление на Борисов, допълни Манолова.

Това е опит да ни сплашат, да ни спрат, няма начин, каза тя и попита защо палатките пред президентството също не са махнати.

Манолова организира протест и автопоход от 11 часа на 23 май пред сградата на Министерски съвет. Между 12 и 13 часа ще се проведе и автопоходът.

Протестиращите ще се обявят за ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

Исканията на протеста са за справедлива подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на непрозрачното харчене на държавен ресурс и срещу отказа на правителството да подкрепи обикновените граждани и домакинствата.

Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока и природния газ.

В протеста ще участват привърженици на двете формации от София, но и от други населени места, където „Изправи се.БГ“ има клонове.

Организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел осигуряване на задължителната социална дистанция.