Обратно към пълната версия на статията »

Изпълнителният директор на „Левски“ приема дарението на Пеевски

Изпълнителният директор на „Левски“ приема дарението на Пеевски
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев съобщи, че приема дарението на депутата Делян Пеевски от половин милион лева. Той обясни, че това е единственият възможен избор на Управителния съвет, тъй като основната цел е оцеляването на клуба. 

Колев е категоричен, че средствата ще бъдат изхарчени прозрачно. С парите от даренията до този момент са направени плащания на заплати на футболисти – те са получили малка част от възнагражденията, които им се дължат. Към днешна дата ръководството продължава да дължи заплатите за април.

„Левски“ не е молил за това дарение, не сме поставяли условие кой да дарява и кой - не. Аз лично познавам поне няколко привържаници на ЦСКА, които смятат, че „Левски“ трябва да го има и са дарили. Ние не правим разлика между дарителите, затова призовавам хората да не се поддават на емоции и да проявят рационално мислене“, обясни Колев. Той е категоричен, че е дошъл в „Левски“, за да прави клуба успешен, а не да го фалира.

Той отказа да коментира идеята на бизнесмена Васил Божков собственикът на акциите на „Левски“ да бъде избран чрез онлайн гласуване. „Аз не го приемам. За мен това не е начинът“, категоричен е изпълнителният директор на „сините“.

Павел Колев обясни, че е провеждал разговори с Наско Сираков относно бъдещето на „Левски“. „Голмайстор номер 1 в историята на този клуб е нормално да се вълнува от това. Той получи доста солидна подкрепа от левскарите. И идва всеки ден и си говорим. Непрекъснато си говоря с ветерани, това е нормално. Смятам, че „Левски“ винаги е имал нужда от Наско Сираков“, подчерта той.