Обратно към пълната версия на статията »

Депутатката Нона Йотова скочи на "Капките"! Пита Ананиев: Защо шоуто нарушава противоепидемичните мерки?

Депутатката Нона Йотова скочи на "Капките"! Пита Ананиев: Защо шоуто нарушава противоепидемичните мерки?
A A+ A++ A

Депутатката Нона Йотова, която е и половинка на бившия вътрешен министър - Богомил Бонев, се оказа притеснена заради "заснемането на предаването „Като две капки вода“ в нарушение на противоепидемичните мерки". Тя е използвала правото си и е задала въпрос към Кирил Ананиев по реда на парламентарния контрол.

Наскоро и други известни личности, а и сайтове, се възмутиха, че продуцираното от Магърдич Халваджиян шоу не спазва закона и нехае за мерките в условията на пандемия. 

Самият Маги Халваджиян реагира като ужилен и с доводи обори твърденията, че предаването е нарушител. Нона Йотова, която в миналото се пробваше и като певица, обаче няма спирка и е решила да запознае колегите си в Парламента със случая.

Йотова пише до Ананиев: 

„В деня, в който излезе Вашата заповед за провеждането на музикални и театрални представления с ограничението това да става само на открито, при разстояние помежду им и до 30 процента публика, в ефира на национална телевизия бе излъчено предаването „Като две капки вода“. В закрита зала, с публика. Очевидно имаше гости без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено. Продуцентите на предаването обясниха, че имат разрешение от РЗИ за присъствието на публика.“

Йотова, която по професия е актриса и дори е участвала в „Капките“ през 2015 г., пита министър Ананиев: „Издавала ли е РЗИ разрешение за присъствие на публика? Ако да, с какъв акт и на какво основание? Ако не, какво е Вашето отношение към неспазването на заповедта Ви?“

Планираната дата за искания устен отговор от министъра е 22 май – този петък, когато парламентарният контрол.