Извънредно! Левски е спасен, Божков праща акциите по DHL, джиросва ги на Тити Папазов

10 май 2020, неделя / 18:07;
Извънредно! Левски е спасен, Божков праща акциите по DHL, джиросва ги на Тити Папазов

Голяма новина съобщи преди малко в ефира на bTV Тити Папазов. А именно, че Левски е спасен и няма да с еозове в аматьорския футбол и да фалира. Папазов разкри, че е говорил с Васил Божков, който е обещал да накара Георги Попов (който избяга с него в Дубай) да джироса акциите на Тити. "Утре ще ми ги пратят акциите по DHL. Левски е спасен, това е. Никой от Левски в последните 2 месеца не се е обаждал на Божков, не знам дали това заслужава човекът, който 1 година даваше доста пари на клуба. Павел Колев каза, че клубът вече нямал лостове за спасение, но аз съм най-големият лост на Левски", каза Папазов, който в свой стил се насълзи докато говореше за ситуацията.

"Левски е собственост на Георги Попов. Новината е, че г-н Божков и г-н Попов няма да фалират Левски. Акциите ще бъдат изпратени в България и те по никакъв начин няма да възпрепятстват оцеляването на клуба. Смятам, че трябва да кажем: "Благодаря". Благодаря от името на всички, които обичат Левски, че не се даде възможност клубът да фалира. Г-н Божков няма възможност да изпълнява своите ангажименти. Акциите на Левски ще бъдат в мен. Чух, че Павел Колев каза, че нямат повече лостове. Последните 2 месеца има един-единствен лост и това съм аз. Аз съм човекът, който винаги е правил екипи и имам самочувствието на човека с най-продължително участие в българския спорт", каза Папазов.

Той коментира и възможностите Влатентин Златев или братята Цветомир и Боян Найденови да станат спонсори на Левски.

"Първата задача е Левски да бъде спасен. Смятам, че Левски доживя своя катарзис. Той ще е първият български клуб с нов начин на управление и мислене. Начинът на финансиране е прост - Левски ще бъде футболен клуб на морала. Трябва да станем морални, ако искаме да носим името на Апостола. Сега трябваше да спасим Левски от фалит. Кой ще дава пари е моя лична отговорност. Левски показа от началното на февруари до средата на март на какво е способен. Трябва да покажем класа. Левски има зад гърба си марката, най-великото име и хората. Към момента няма никой зад мен. Само "синята" общност. Първият човек, на когото звъннах бе Валентин Златев. Казах му, че имам кауза да спася Левски. Лукойл не може да стане спонсор на Левски. Не съм параван на никого. Невъзможно е братя Найденови да станат собственици на Левски. Познавам Цветомир Найденов отлично, но за да успяваш вечно трябва да спазваш 1 нещо - морал. Няма как Божков да ми е гласувал доверие и аз да го предам чрез връзка с братя Найденови.

Г-н Божков ми се обади на обяд и ми каза, че ще изпрати по DHL акциите утре", обясни за финал Папазов.