Обратно към пълната версия на статията »

Гръмна мощен скандал, премиерът на Словения обвини боса на УЕФА за ужаса COVID-19

Гръмна мощен скандал, премиерът на Словения обвини боса на УЕФА за ужаса COVID-19
A A+ A++ A

Министър-председателят на Словения Янез Янша отправи тежки обвинения към президента на УЕФА Александър Чеферин (б. а. негов сънародник) като го обвини за разпространението на пандемията от коронавирус в Европа.

„Чеферин позволи да се играят мачовете между Аталанта и Валенсия, както и други срещи в Европа през същите седмици. Не искаха да ги отменят, тъй като са алчни за пари. Вижте какво последва в Италия и Испания. COVID-19 се разпространи в двете държави заради тези мачове, а след това се пренесе и в останалата част на континента“, обяви Янша.

„Ние словенците не сме имунизирани срещу тази болест. Това беше безотговорно и престъпно поведение от страна на Александър Чеферин и УЕФА. Интересуват се повече от парите, отколкото от здравето на хората. Докато европейската футболна централа е под неговото ръководство, той носи отговорност за нейните решения. Чеферин е престъпник. Световната здравна организация вече беше обявила пандемия преди изиграването на въпросните мачове. В резултат на неговото решение умряха десетки хиляди и още много ще починат от тази зараза“, завърши словенският премиер.