Обратно към пълната версия на статията »

Гришо: Подкрепата от хората в България ме кара да се чувствам жив! Трябва светът да сe обедини срещу COVID-19

Гришо: Подкрепата от хората в България ме кара да се чувствам жив! Трябва светът да сe обедини срещу COVID-19
A A+ A++ A

Родна ракета №1 Григор Димитров сподели преди дни, че дарява респиратори за болницата в родното Хасково, а днес потвърди пред официалния сайт на ATP, че е помогнал на лечебното заведение. Топ тенисистът ни винаги се е радвал на подкрепата на българските фенове по целия свят и никога не забравя откъде е тръгнал, а този път помогна на свои сънародници в борбата с Covid-19.

„Идвам от наистина малък град и никога не забравям откъде съм тръгнал. Просто искам да помогна. Това е“, каза Димитров пред atptour.com.

„През целия си живот съм играл за България. Все още имам български паспорт. Наистина оценявам хората там и цялата им подкрепа през годините. Това не е само начин да се отплатя на страната си, но дълбоко ме трогва и ме кара да се чувствам жив“, сподели бившият №3.

В момента той е в Калифорния с треньора си Крис Гро, но постоянно поддържа връзка със семейството си у дома. Следи и новините в България, свързани с коронавируса и как той афектира хората. У нас заразените са 477 души, а жертвите вследствие на заразата – 12.

Григор вярва, че е по-важно от всичко светът да се обедини в борба срещу пандемията, която отне живота на над 52 хиляди души и застигна над 1 милион човека.

„Винаги съм бил наясно какво се случва в моята страна. Често забравяме кои са истинските герои в тези ситуации – всички лекари, хората, работещи на бензиностанции и в хранителни магазини, чистачи в болниците. Трябва да оценяваме това, а аз не смятам, че винаги правим най-доброто по този въпрос, дори в добрите времена“, каза Григор.

Първата ни ракета има планове да продължи благотворителните си инициативи и в бъдеще. Той призна пред ATP, че има „бележки, разхвърляни навсякъде“ и пълни си идеи, които се надява да реализира.

„Надявам се, че ще мога да имам правилните възможности, правилните партньори и точната структура да осъществя нещата, които винаги съм искал да направя – независимо дали става въпрос за помощ в медицинската или образователната сфера например“, сподели Григор.

„Просто знам, че има по-големи неща и не само искам да бъда повече от замесен в тях, но и да дам част от себе си, посвещавайки им се“, каза българинът.