Обратно към пълната версия на статията »

Грандът Арсенал е под карантина, дербито с Ман Сити - отложено

Грандът Арсенал е под карантина, дербито с Ман Сити - отложено
A A+ A++ A

Дербито от Висшата лига между Манчестър Сити и Арсенал, което трябваше да се играе тази вечер, бе отложено заради притеснения от разпространението на коронавируса COVID-19, след като стана ясно, че футболисти на “артилеристите” са поставени под 14-дневна карантина.

Вчера собственикът на гръцкия гранд Олимпиакос и тима от Чемпиъншип Нотингам Форест – Евангелос Маринакис, разкри, че е заразен с новия вирус, като стана ясно, че той е наблюдавал на живо мача между Форест и Арсенал на “Емирейтс” от Купата на Футболната асоциация и след това се е срещнал с играчи на лондончани. Въпросните футболисти, които остават неназовани, са под домашна карантина.

“Експертите казаха, че рискът те да са заразени с COVID-19 е изключително малък, но ние спазваме препоръките, че всеки, който е бил в контакт със заразен с коронавируса, трябва да остане под 14-дневна домашна карантина. Четирима служители на клуба, които са седели в близост до г-н Маринакис, също са под домашна карантина”, съобщиха от Арсенал. Лондончани допълват, че 14-дневният период изтича в петък и въпросните играчи ще могат да вземат участие в мача с Брайтън енд Хоув Албиън тази събота.