Обратно към пълната версия на статията »

Тръст "Синя България" се обяви против държавна подкрепа за Левски

Тръст "Синя България" се обяви против държавна подкрепа за Левски
A A+ A++ A

Спонсорството за футбола не трябва да бъде наложено от държавата, заяви пред БНР. Даниел Стрезов от „Тръст Синя България“ по повод вероятността Спортният тотализатор да финансира футболния клуб Левски.

„Нашата организация, а и като цяло – доколкото ми е известно – организираните привърженици на Левски, са по-скоро против каквато и да е форма на държавна инжекция в клуба“, каза той в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

„Смятаме, че Левски е достатъчно популярна, бих казал търговска марка в България и не би следвало да е необходимо някой да бъде молен, някой да бъде пускан да инжектира каквото и да е в този клуб“ , добави Стрезов.

„Естественият ход на нещата би следвало да бъде – поради огромният интерес към този клуб спонсорите и рекламодателите сами да имат интерес да присъстват там“, каза той.

Според него това спонсорство трябва да бъде във взаимен интерес и с цел взаимна изгода.

„Ако трябва да съм честен, в началото, самият начин, по който влезе „Нове холдинг“ в клуба, не предвещаваше да се излиза от модела. Документите, до които ние получихме достъп преди около месец, доказаха, че през тази една година клубът е бил управляван с цел да бъде превърнат в един печеливш модел“, каза той.