Обратно към пълната версия на статията »

Гешев се хвали: Борбата срещу битовата престъпност вече бележи резултати

Гешев се хвали: Борбата срещу битовата престъпност вече бележи резултати
A A+ A++ A

"Радващото е, че макар и да минаха само два месеца от началото на акциите, има първоначални положителни резултати. Вече в Монтана и в областта има чувствителен спад на престъпностт, в сравнение със същия период на миналата година. В тези села живеят по-голям процент възрастни хора. Целта е тези хора да са спокойни за себе си, за собствеността си, за животните си”. Това заяви в Монтана главният прокурор Иван Гешев.

Тази сутрин той е разговарял с жители на селата Габровница, Доктор Йосифово и Войници и на ромския квартал на Монтана - "Кошарник". Срещите са били на открито пред кметства и читалища. Гешев съобщи, че в разговорите хората са споделили проблемите в тези населени места - липсата на работа, трудният достъп до образование на децата от тези населени места и липсата на сигурност, пише БТА. Гешев коментира, че прокуратурата и полицията не могат да решат другите проблеми, но могат да осигурят ред и спокойствие в селата като респектират престъпниците с по-чести акции и засилено присъствие там. Той съобщи, че тези мерки вече дават резултати - за първите два месеца на годината битовата престъпност в Монтанско е намаляла с 30 на сто, а само за февруари - с 40 на сто в сравнение със същия период на миналата година

Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината престъпленията в Монтанско да намалеят с 1/3.При акцията днес са открити наркотици, незаконно добити дърва и е разкрита незаконна търговия с цветни метали, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.