Обратно към пълната версия на статията »

Дъщерята на Цар Киро – Събка Рашкова остава в ареста

Дъщерята на Цар Киро – Събка Рашкова остава в ареста
A A+ A++ A

Дъщерята на Цар Киро – Събка Рашкова остава в ареста. Тя е трябвало да обжалва мярката си „задържане под стража“ в Апелативен съд в Пловдив. Молба, обаче не е подала и затова остава зад решетките.

Както TrafficNews.bg съобщи, Събка и племенникът й Георги бяха задържани при операция на полицията. Наркотикът е открит в колан, който е носела Рашкова. Двамата се занимавали от няколко месеца с търговия с дрога. Хероинът е внесен от Турция. Той е бил закупен от южната ни съседка и прекаран през граница от дъщерята на Цар Киро. Щом пристигнала в Свиленград, Рашкова влязла в местно казино и се обадила на Георги да дойде да я вземе..

Двамата са били следени от полиция, който са спрели колата на жената на пловдивски булевард. Направен е обиск, при който е открит наркотика. Той бил скрит в колана на Събка.

В хода на бързото производство са направени две експертизи, като едната е установила безспорно, че държаното вещество е хероин. Другата установила процентното съдържание на активното вещество в отделните пакети, като в по-голямата част от тях то е 38.8 %.