Обратно към пълната версия на статията »

В Барса всички се крият като мишки, а накрая виновен е само Меси, смята Ривалдо

В Барса всички се крият като мишки, а накрая виновен е само Меси, смята Ривалдо
A A+ A++ A

Легендата на Барселона Ривалдо смята, че суперзвездата на отбора Лионел Меси е останал напълно сам по отношение на поемането на отговорност на терена след контузията на Луис Суарес.

Уругваецът почти сигурно ще пропусне остатъка от сезона заради операция на коляното и според Ривалдо в момента няма кой да помага на Меси в търсене на нестандартните решения на игрището.

"Както винаги Меси получава малко пространство, на което да играе. Той е човекът, който прави разликата за Барса и ако е добре опазван, тогава шансовете на отбора спадат рязко", коментира Ривалдо, цитиран от gol.bg.

"В момента Лео е единственият играч на Барса, който носи отговорност с топка в крака. Той шутира извън наказателното поле и се опитва да дисбалансира защитата на противника. Нито един негов съотборник не му помага в този департамент, крият се като мшки. И това прави задачата му много трудна."

"Барселона губи много от липсата на Суарес, защото той е единственият друг играч на тима, който може да изненада съперника. Уругваецът работи здраво, безстрашен и често отключва защитите. Суарес липсва на Барса."

"При загуба на Барса всички започват да се питат какво се случва с Меси, той е голямата цел на феновете и медиите. Но това не е честно спрямо него", допълни световният шампион от 2002 година.