Обратно към пълната версия на статията »

ВМРО застава категорично срещу поредната провокация на Ердоган – нова мигрантска вълна

ВМРО застава категорично срещу поредната провокация на Ердоган – нова мигрантска вълна
A A+ A++ A

Категоричната позиция на войводите идва в отговор на поредните заплахи от страна на Турция, че ще пусне бежанците към Европа. Натискът всъщност вече е факт след обострянето на поредния военен конфликт на границата на южната ни съседка със Сирия. Нови групи има вече в Гърция и Македония. Има и такива, тръгнали към Одрин, които искат да влязат в страната ни. Наш дълг е да не допускаме това.

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО  Красимир Каракачанов нееднократно е завявал, че няма да допусне подобна заплаха на българска територия. И днес той отново подчерта готовността на армията и неговата решителност като военен министър за спиране на всякакви опити за нелегален пробив по границата на страната ни.

Ние от ВМРО призоваваме и партньорите си във властта да отстояват неприкосновеността на територията и защитата на държавната граница – срещу започналото от страна на Турция поредно пропускане на мигранти.

Според ВМРО в тази ситуация трябва да има един единствен критерий: нито един мигрант да не бъде допускан. Тук нямат значение никакви наднационални, глобални и пр. интереси. Само българският интерес е важен.

Започналите вече процеси по придвижване на мигранти към Европа е факт и то констатиран от световните агенции и поощрен от Анкара. Всичко това означава, че до часове България може да стане най-важното място в Европа. Затова трябва да я защитим.

Трябва да браним нашите национални интереси!