Обратно към пълната версия на статията »

Гришо срещу Надал в Мексико, Матадора се закани да даде най-доброто

Гришо срещу Надал в Мексико, Матадора се закани да даде най-доброто
A A+ A++ A

Григор Димитров и Рафаел Надал ще излязат един срещу друг за 14-ти път в официален двубой, а залогът ще бъде място на финал на ATP 500 турнира в Акапулко. На четвъртфиналите Димитров надигра в два сета Стан Вавринка, докато Надал се справи с южнокорееца Сунву Квон.

Рафа води с 12:1 в преките мачове срещу българина, но призна, че ще се нуждае от най-добрата си игра, за да го победи отново.

"Димитров завърши миналата година по много по-добър начин, отколкото играеше преди това през сезона", коментира Надал след класирането за полуфиналите, където вече го очакваше Григор.

"Започва да играе добър тенис и го показва тук, спечели някои много добри мачове", добави Рафа. "Ще трябва да дам най-доброто от себе си и се надявам, че съм готов да го направя", завърши испанецът.

Надал е в серия от пет поредни победи срещу Григор, а последният и единствен успех на българина беше на турнира в Пекин през 2016-та година. Последните им два мача бяха на клей в Монте Карло съответно през 2019 и 2018-та година, като и в двата случая Надал спечели с 6:4, 6:1. Преди това той се наложи два пъти в три сета на твърдите кортове в Пекин и Шанхай, а серията на Рафа започна с легендарния полуфинал в Мелбърн между двамата, завършил с петсетова победа за испанеца след 4 часа и 56 минути игра.