Обратно към пълната версия на статията »

Гришо оцеля в мега драма, спаси 2 мачбола и се класира на четвъртфинал в Мексико

Гришо оцеля в мега драма, спаси 2 мачбола и се класира на четвъртфинал в Мексико
A A+ A++ A

Нашият Григор Димитров инфарктно се добра до 1/4-финалите на един от любимите си турнири - този в Акапулко. Хасковлията стигна до успеха - 6:7(8), 6:2, 7:6(2) над французина Адриан Манарино като се наложи да спасява и 2 мачбола.

Това бе втори мач между двамата и втора победа за българина, като в следващия кръг той ще срещне Стан Вавринка или Педро Мартинес Портеро.

В първия сет Димитров проби в шестия гейм, а веднага след това неговият опонент върна пробива. До края на частта повече пробиви нямаше и се стигна до тайбрек в който след голяма драма Манарино спечели след 10:8 точки.

Във втория сет обаче имаше само един тенисист на корта и това бе Григор. Българинът тотално надигра своя противник и след пробиви в третия и петия гейм спечели убедително частта и прати мача в трети и решителен сет.

В него Григор започна ударно и дръпна с 4:1 в геймовете след два пробива, но след това се срина и позволи на опонента си да върне и двата пробива и в десетия гейм да стигне до два мачбола при сервис на хасковлията.

Българинът ги спаси и докара частта до тайбрек, където успя да спечели убедително след 7:2 точки в своя полза.