Обратно към пълната версия на статията »

Гришо почна мощно в Акапулко и отсече: Трябват ми победи, само с тренировки не става

Гришо почна мощно в Акапулко и отсече: Трябват ми победи, само с тренировки не става
A A+ A++ A

Григор Димитров постигна своята пета победа през сезона, след като в двубой от първи кръг на турнира в Акапулко се наложи над Дамир Джумхур с 6:3, 6:3. Българинът е шампион в тази надпревара от 2014-та година, а във втори кръг ще се изправи срещу Адриан Манарино от Франция.

"Невероятна публика. Това е много специален турнир за мен. Много съм доволен, че отново съм тук, тъй като не бях известно време и съм щастлив, че извоювах тази първа победа", каза Димитров в интервюто на корта.

Той си припомни атмосферата при неговия триумф през 2014-та и година и посочи, че това е била една от най-ентусиазираните тълпи, пред които е играл. "Защо да не се опитаме да повторим това? Ще направя всичко по силите си, за да създадем отново такъв магически момент", обеща Димитров. 

След това българинът все пак коментира, че след само една победа е твърде рано да се говори за титла. "Беше тежка година за мен и мога да ви уверя, че съм тренирал повече от всички, защото не играх много мачове. Но не е задължително това да означава нещо. Трябва да трупаш победи, за да трупаш увереност в себе си. Да показваш най-доброто от играта си, но и да я разнообразяваш. В момента се опитвам да печеля победи, за да бъда в добра позиция", коментира Димитров.

Срещу Джумхур той успя да спечели 92% от точките при първи сервис (24 от 26) и проби три пъти подаването на съперника си, за да си тръгна с победата само за 74 минути. Ако победи Манарино, това ще означава първи четвъртфинал за него през сезона.

Вече е ясен и началният час на двубоя му срещу французина - мачът му е трети в програмата на централния корт, където срещите започват в 00:00 часа тази нощ, което означава, че се очаква двамата с Манарино да излязат на корта около 04:00 часа сутринта българско време в четвъртък.