Обратно към пълната версия на статията »

Павел Колев осветли заплатата си в Левски и отказа да я получава писмено

Павел Колев осветли заплатата си в Левски и отказа да я получава писмено
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев осветли сумата, която получава като заплата месечно за работата си в 26-кратния първенец на страната, след като положи венец на паметника на Левски. Както е известно от 2 месеца насам в клуба изпитват финансови трудности, след като лъснаха мега далавери на благодетеля Васил Божков и контролираната от него Национална лотария, която бе спонсор на "сините". Бизнесменът вече има 11 обвинения от прокуратурата и духна в Дубай докато левски се гърчи и кара феновете си да събират пари.

Павел Колев даде да се разбере,ч е заплатата му е три пъти по-скромна от сумата, за която Венци Стефанов вчера говори - 22-23 хиялди лева.

"Заплатата, която обяви Венци Стефанов, че аз получавам в Левски, не отговаря на истината. Тя е три пъти по-малка. През януари се отказах писмено от моето възнаграждение. Не може да взимам заплата, при положение че има заплаха част от хората в клуба да не получават пари", обясни Колев при поднасянето на цветя и венци пред паметника на Васил Левски.
Мисля, че всеки изпълнителен директор на мое място би постъпил по същия начин. А именно - докато хората му в администрацията, футболистите, треньорите в ДЮШ и всички, които в момента работят за този клуб, не си получат заплатите, аз нямам право да получа своята. Не съм и единствения, който го е направил. Треньорите също се отказаха от заплатите си и това също е важно да се знае, защото и по тази тема има спекулации", обясни шефът Колев, който опитва да спаси клуба от фалит.