Обратно към пълната версия на статията »

Спряха "Пасат" и стана страшно, шофьорът пренася много кока и има боен арсенал за война

Спряха "Пасат" и стана страшно, шофьорът пренася много кока и има боен арсенал за война
A A+ A++ A

В следобедните часове на 16 февруари на разклона за град Съединение и село Пищигово в хода на специализирана полицейска операция служители на криминална полиция от областната дирекция спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат“ с пловдивска регистрация и задържат водача на автомобила - 56-годишен мъж и неговата спътничка - жена на 47 години.

В колата е открит малко над 1 кг хероин. Извършени са неотложни процесуално- следствени действия по претърсване и изземване на два частни адреса – в Пловдив и Съединение, в резултат на което са намерени и иззети електронна везна със следи от хероин по повърхността и сумата от 2 200 лева, близо 800 бойни патрона с различен калибър, две въздушни пушки, автомат, газов пистолет и няколко мобилни телефона.

В хода на последвалите действия е задържан още един мъж - на 41 г, който след като е бил разпитан в качеството му на свидетел, е бил освободен. Първоначално лицата са били задържани за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на наблюдаващия прокурор и за 72 часа. Работата продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив.