Гонзо пред Novinite.bg: Милея за Левски, клубът ще се изправи! Ако помогна с пари няма да парадирам

17 февруари 2020, понеделник / 13:23;
Гонзо пред Novinite.bg: Милея за Левски, клубът ще се изправи! Ако помогна с пари няма да парадирам

Спортно-техническият директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов-Гонзо даде интервю специално за читателите на Novinite.bg. Както винаги - Гонзо бе искрен и даде да се разбере, че Левски все още е в сърцето му, въпреки горчилката, с която приключи последният му престой на "Герена". Той говори и за случващото се на "Лаута"!

Стефан МАРКОВ. Novinite.bg

– Г-н Иванов, има ли шанс за титлата Локо Пд, който към момента се намира на трета позиция?

–  Осемкратният шампион Лудогорец е фаворит, но това не означава, че се предаваме. Ще излъжа, ако кажа, че не мислим за титла. Имаме засега шансове и това ни дава надежди да се борим. Нека обаче бъдем реалисти, защото фактите са такива, че Лудогорец е фаворит.

– Допитва ли се до вас треньорът Бруно Акрапович и колко често си комуникирате?

– Говорим си почти всеки ден. Отношенията са ни нормални и коментираме всевъзможни теми. Както такива, които са чисто футболни, така дори и за живота извън терена. Добър екип сме сформирали.

– На какво се дължи ренесансът в кариерата на Митко Илиев, който дори стана Футболист на годината?

– По мое мнение оновното при Митко Илиев е, че той постепенно узря през годините. Натрупа опит и в чужбина и при завръщането си на Лаута показва качества, които много малко играчи у нас имат. Най-важното обаче е, че успява да се опазва от контузии. Най-добрият футболист е здравият футболист.

– Защо клубът не успя да задържи титуляр като Стивън Езе, който дори беше нигерийски анционал?

– Причината е, че имаше прекалено завишени финансови претенции, няма друго нещо.

– Има ли шанс България за Евро 2020 – знае се, че освен Унгария за класиране на шампионата е нужен успех и срещу някой измежду Исландия или Румъния?

– Аз се надявам, все пак всичко е възможно. Да си представим, че отидем там…И какво – ние нямаме подготвен, обигран и добър състав, че да се представим добре на голям форум. Това е мнението ми – нямаме място на Европейско или Световно засега.

– Има ли нещо, за което Георги Иванов-Гонзо да съжалява през футболната си кариера?

– Няма! Постигнал съм много. Да, допускал съм грешки, но съм се стремял да ги превръщам в опит. Умният човек се учи постоянно и ползва провалите като опит, така че да не му са налага да попада 2 пъти в един капан.

– Никога не сте крили, че именно Левски ви е на сърцето. Какъв е верният изход в тази ситуация, при която Васил Божков изведнъж се оказа зад борда и финансирането на „сините“ се оказа проблемно?

– Нека да внеса първо важно уточнение. Не съм само от Левски, а и от Локо. Винаги е било така и така ще си остане. Не го казвам, защото сега съм на Лаута, просто от малък съм от Локомотив. Иначе, Левски не за пръв път изпада в тежка ситуация. Убеден съм, че клубът ще се изправи, винаги така става, това е Левски. Да, няма да има финансовата стабилност, която внасяше Божков, но „сините“ имат в запас от най-големия си капитал – феновете. Точно тяхната вярност и любов ще спаси Левски. Не мога да говоря за „сините“ в конкретика, защото не съм в кухнята.

– Вие бихте ли помогнали с конкретна сума на Левски в този момент, какъвто е апелът от клуба към „синя“ България?

– Аз милея за Левски и когато се е налагало съм помагал по различни начини. И сега ще го сторя, но не виждал смисъл да назовавам конкретни суми или да парадирам с подобно нещо.