Обратно към пълната версия на статията »

Цветан Цветанов: Хора около Борисов стоят зад "Апартаментгейт", оказа се, че не познавам премиера

Цветан Цветанов: Хора около Борисов стоят зад "Апартаментгейт", оказа се, че не познавам премиера
A A+ A++ A

Близкото обкръжение на премиера стои зад "Апартаментгейт". Такъв отговор на въпрос даде бившият вицепремиер и сегашен председател на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и TV1. И допълни: Хора, които смятаха, че партията е даденост и могат спокойно да заемат позицията ми стоят зад скандала“.

„Знам как се е случило всичко. Взел съм правилното решение тогава“, заяви той и допълни, че атаката срещу него е благодарение на добре режисиран сценарий. Цветанов каза още, че е преживял случилото се и от дистанцията на времето решението да се оттегли от ГЕРБ е било правилно. Той сподели, че всички проверки са приключили.

„Много са тези, които успяха да създадат усещане в премиера, че съм човек, който търси съревнование с него - за лидерството или за министър- председателски пост. Това никога не е било на дневен ред. Аз съм споделил всичко пред него, имахме дълъг разговор“, коментира Цветан Цветанов.

Той посочи, че се е чул за последно с Бойко Борисов преди около месец за предстоящия форум на ЕАЦС „Три морета“. „Във финалната част на съвместната ни работа се оказа, че не съм познавал Борисов“, сподели Цветан Цветанов. „Аз съм всеотдаен човек и работя за каузи, не се интересувам за хората, които са около него и тези, които могат да създадат грешно насочване към поведението, допълни Цветанов в типичния си трудно разбираем стил.