Обратно към пълната версия на статията »

Васил Божков пробва да се спаси чрез руска връзка

Васил Божков пробва да се спаси чрез руска връзка
A A+ A++ A

Руски граждани са посетили избягалия от България бизнесмен Васил Божков, който от две седмици се намира в ареста в Абу Даби, Обединени арабски емирства /ОАЕ/.

Оперативната информация сочи, че Васил Божков се е обърнал към тях за съдействие и за застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста, предаде БГНЕС. До момента няма информация дали ОАЕ са готови да изпълнят искането на руските партньори на Божков.

Васил Божков избяга от България в началото на месец февруари. Специализираната прокуратура повдигна срещу него обвинения за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. По това производство Васил Божков е посочен като ръководител на организирана престъпна група. В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния – убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до началото на месец февруари.