Обратно към пълната версия на статията »

Благоевград вече със собствена жандармерия

Благоевград вече със собствена жандармерия
A A+ A++ A

Съставът от 25 служители, оборудвани с пет автомобила има основна цел борбата с битовата престъпност на териториите на областите Благоевград и Кюстендил.

Новото звено в Благоевград е група към Зоналното жандармерийско управления в София, обясни старши комисар Красимир Добрев, директор на Дирекция "Жандармерия”.  Звеното е едно от първите изнесени поделения на дирекцията съгласно заповед на министъра на вътрешните работи. Нуждата от постоянно присъствие на жандармерията на територията на двете области поради обширната площ и наличието на граници наложи откриването на новото звено. Основен приоритет на групата ще бъде работа в малките населени места, контакт с гражданите и кметовете, дори в труднодостъпни райони, където няма наличен полицейски ресурс. Служителите, които ще работят в групата са местни хора, които до момента са пътували до София.

Старши комисар Дойчинов изрази благодарността си към ръководството на МВР за гласуваното доверие  и изтъкна, че близо година служителите на Дирекция "Жандармерия" и колегите им от ОДМВР-Благоевград работят в отличен синхрон и добра комуникация, за което говорят и отличните резултати от проведените съвместни операции на територията на Благоевградска област. "Вярвам, че с новата организация и с разполагането на жандармерийското звено на наша територия доброто ни взаимодействие ще продължи и във вече ежедневните патрули", каза Дойчинов.

На церемонията по откриването присъстваха  още директорите на областните дирекции в Благоевград и Кюстендил ст. комисарите Дойчин Дойчинов и Елиан Стамболийски, комисар Георги Пармаков, директор на РДПБЗН-Благоевград, областният управител на област Благоевград  Бисер Михайлов и други гости.