Обратно към пълната версия на статията »

Борисов спира наредбата за касовите апарати: Има още много работа да бъде свършена

Борисов спира наредбата за касовите апарати: Има още много работа да бъде свършена
A A+ A++ A

Промените в Наредба Н-18 на НАП за касовите апарати няма да влязат докато не получи одобрение на засегнатите браншове. Това нареди премиерът Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов, който преговаря по спорните текстове, предаде БГНЕС.

„По наредбата има още много работа да бъде свършена. Искам да уверя всички, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Сега започват интензивни разговори, така че да не се затруднява малкият и средният бизнес“, заяви финансовият министър Владислав Горанов по време на правителственото заседание.

„Докато не постигнеш консенсус с всички тази наредба няма да съществува“, обърна се Борисов към Горанов. Финансовият министър от своя страна заяви, че няма да съществуват измененията, тъй като самата наредба е в сила от 2018 година.

„Когато постигнете консенсус, ще ме поканите и тогава ще я има“, допълни министър-председателят.

Припомняме, че наредбата влезе в сила през 2018 година. Редица сектори, сред които ресторантьори и хотелиери, се обявиха против промените. На среща с Горанов беше договорено отлагане с 6 месеца, т.е. от началото на юни наредбата трябваше да влезе в сила. На последната среща тази седмица бизнесът определи разговорите като ползотворни и стъпка напред в одобрението на наредбата.